Help! Draag ik wel de goede cupmaat? - MaywayLingerie
24869
post-template-default,single,single-post,postid-24869,single-format-standard,_masterslider,_ms_version_3.5.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

08 jan Help! Draag ik wel de goede cupmaat?

De meeste vrouwen denken dat ze precies weten welke cupmaat ze hebben, maar wist je dat 80% van de vrouwen de verkeerde cupmaat draagt? En dat is helemaal niet gek als je weet dat je cupmaat gemiddeld 6x veranderd in je leven. Wil jij graag checken of je de juiste cupmaat draagt? Volg dan stap voor stap deze checklist van Prima Donna!

1. De omtrek

De omtrek van je bh is de eerste stap om erachter te komen of je cupmaat klopt. Of je omtrek klopt kun je controleren bij je rugpand. Begin bij het vastzetten van de bh op de middelste haakjes. Als je nu drie vingers onder de bh-band krijgt en de bh-band horizontaal blijft dan is je omtrek juist! Test daarna wel nog even of bh goed blijft zitten wanneer je je armen optilt. Als de bh iets omhoog komt dan is je omtrek te los.

 

2. De beugels

Bij de beugels kun je een ding heel snel en makkelijk controleren. De bh zit niet goed als je de beugels in je oksels voelt prikken. Maar let wel op dat de beugels je borsten volledig omvatten. De beugels zouden op je ribben moeten rusten. Als je licht tegen de beugels aandrukt en de beugels vervolgens terug veren dan is de cupmaat waarschijnlijk te klein.

 


3. Het middenstuk

Bij een bh die perfect past zit het middenstuk tegen het borstbeen aan. Als het middenstuk niet goed aansluit dan wijzen de beugels naar buiten. Wanneer dit gebeurt kun je eerst een andere bh-stijl uitproberen, maar als de beugels alsnog naar buiten wijzen zul je een andere cupmaat nodig hebben. 

 

4. De cups

Wanneer de cups van een bh goed zitten dan kijk je of je borsten volledig in de cups passen. Wanneer je borst aan de bovenkant of aan de zijkant er uit piept dan draag je een te kleine cupmaat. Probeer een bh met dezelfde omtrek, maar een grotere cupmaat. Als de bh boven niet goed aansluit of je plooitjes in de cup ziet dan draag je een te grote cupmaat. Pas dan ook een bh met deze omtrek maar een kleinere cupmaat. 

 

5. De schouderbandjes

Veel vrouwen creëren graag meer steun door de schouderbandjes te strak aan te trekken. Maar dit zit helemaal niet prettig en biedt helemaal niet zoveel steun als je zou denken. Het rugpand en het middenstuk bieden de meeste steun. Verstel daarom je schouderbandjes zodat je er met twee vingers onder kan bij de schouders. Wil je meer steun? Zorg dan dat je omtrek en middenstuk goed zitten!

 

6. Wat voel je?

De laatste en belangrijkste check: Hoe voelt je bh aan wanneer je hem past? Want ook al kan je cupmaat helemaal kloppen. Wanneer jij je niet prettig voelt bij een bepaalde pasvorm dan is het niet de juiste bh voor jou! Denk bij het passen dus niet alleen aan de maat, maar ook aan de pasvorm, het materiaal en de look. 

 

 

Ben je er na deze checklist achter gekomen dat je cupmaat niet juist is? Of weet je nog niet helemaal zeker of je de juiste cupmaat draagt? Kom dan gerust een kijkje bij ons in de winkel nemen. Wij helpen je bij het vinden van de juiste cupmaat en de beste bh-stijl voor jou borsten!

 

Bron:

Draag jij de goede bh maat? Zes checks! | PrimaDonna Nederland. (z.d.-a).

Geraadpleegd op 30 november 2022,

https://www.primadonna.com/nl-nl/blog/bh-advies/bh-problemen-oplossingen/draag-jij-de-goede-bh-maat

 

Geen reactie's

Geef een reactie